Beleggingsrendementen

Beleggingsrendementen

We gaan in onderstaande informatie over beleggingsrendementen uit van informatie uit de VS (Verenigde Staten van Amerika). De VS is de afgelopen eeuw de grootste economie ter wereld geweest. Iets wat groot is en ook nog groeit is een interessante plek voor beleggingen. Bovendien komt er veel beleggingsinformatie uit de VS. Beleggen voor vermogen en voor je pensioen was in de VS altijd veel verder in ontwikkeling dan in Europa. Het is dan ook niet vreemd om in je portefeuilles aandacht te besteden aan beleggingen uit de VS.

Obligaties

Beleggingsrendementen

Obligaties (leningen van overheden of grote ondernemingen) hebben in de VS sinds 1926 een jaarlijks rendement van 5,3% opgeleverd. Veel inkomensgeoriënteerde beleggers maken bij de opbouw van een portefeuille vooral gebruik van obligaties. Personen die met pensioen gaan of financiële vrijheid naderen zijn typische inkomensbeleggers omdat ze toe zijn aan inkomensgeneratie en niet zozeer kapitaalgroei. Indien je gebruikt maakt van hoogdividend beleggen zoals op deze website beschreven dan heb je ook vaak fondsen in je bezit die beleggen in obligaties (fixed income fondsen).

Aandelen

Aandelen hebben in de VS sinds 1926 een jaarlijks rendement van 10,1% opgeleverd. Een op groei georiënteerde belegger maakt bij de opbouw van een portefeuille vaak gebruik van aandelen. Bij hoogdividend beleggen maak je vaak gebruik van fondsen die in gewone aandelen beleggen zoals technologie aandelen en vastgoedaandelen.

Lees verder op: Middelen