Je dromen

Je dromen

Dromen liggen aan de basis van de dingen die je echt wilt doen of hebben. Dromen vertegenwoordigen je innerlijke wensen, zaken die jij echt waardevol vindt. Om je dromen te kunnen verwezenlijken heb je heel vaak geld nodig. Geld is een belangrijke ondersteuning om zaken voor elkaar te krijgen. Een van die dromen/wensen is om financiële vrijheid te bereiken zodat je de mogelijkheden en de tijd krijgt om de rest van je dromen te verwezenlijken.

Dromen geven je innerlijke wensen weer

Dromen geven je innerlijke wensen weer. Dat zijn vaak NIET de dingen die je nu doet of die je moet doen omdat anderen willen dat je dat doet.

Dromen realiseren betekent veranderen

Dromen bevatten een verlangen, een wens die je werkelijkheid wil laten worden. Een droom leidt tot creatie. Ieder nieuw creatieproces begint met het ontvangen, waarderen en loslaten wat “nu” is. Het verlangen iets nieuws te creëren, ontstaat uit de ervaring dat het heden niet datgene is wat jij jezelf toewenst. Je wilt iets veranderen. Om “dat wat is” te kunnen veranderen, begin je met “dat wat is” bewust onder ogen te zien en te accepteren, op waarde te schatten om het zodoende los te kunnen laten zodat je daarna iets nieuws kunt creëren. Besef wat je nu allemaal hebt maar besef ook dat je verder wilt.

Distantieer je van mensen die zeggen dat iets niet mogelijk is. Lees de verhalen van diegene die hebben gevonden wat ze het liefst willen doen en er geld mee hebben verdiend. Realiseer dat je kunt hebben wat zij ook hebben – als je alleen maar de moed kunt opbrengen om de reis te ondernemen.

Stel jezelf de vraag: wat verlang ik eigenlijk? Wat wil ik met mijn leven? Maar ook, waar heb ik op dit moment zin in? Wat trekt je aan, wat boeit je. Wat wil je krijgen en wat wil je geven? Om te achterhalen wat je werkelijk wenst stel jezelf de vraag: Welke thematiek of welke problematiek vraagt steeds opnieuw je aandacht?
Door te kijken naar het verlangen achter je wensen ontdek je wat je werkelijk wenst en ontdek je of je wens niet alleen maar een middel is om te komen waar je werkelijk wilt zijn. Datgene wat je echt wenst kan ook op andere manieren te vervullen zijn.

Volg je verlangen, blijf niet stilstaan

Als je érgens goed in bent dan is het in het realiseren van datgene wat je zelf wenst. Want wat heb je eigenlijk eraan iets anders te realiseren dan wat je werkelijk wenst? Als je echt succesvol wilt zijn, zul je moeten werken aan de realisatie van wat je echt verlangt.
Wat heb je nodig om je wensen te kunnen realiseren? Wat je in ieder geval nodig hebt is een wens. Een eigen wens, een wens die je ergens in jezelf hebt gevonden.

Als je weet wat je verlangt, is de volgende stap het verbeelden.

Breng je verlangen in beeld

Als je weet wat je verlangt schrijf het dan op in je financiële plan. Voeg eventueel afbeeldingen toe om je verlangen concreter te maken. Of maak een mindmap met centraal je doel en eromheen je ideeën en voorstellingen van dat doel.
Ontwerp in je fantasie een door jou gewenste werkelijkheid. Doe dit met een door jou zelf gekozen wens. Geef je fantasie de ruimte. Maak het beeld zo helder mogelijk, gebruik al je zintuigen, zie, ruik, hoor, proef en voel de door jou gewenste toekomst. Maak het aantrekkelijk. Hoe aantrekkelijker je het maakt, des te meer het je aantrekt.
Verbeelden is net als handelen, een vorm van arbeid. Verbeelden kost tijd en moeite. Het vraagt geconcentreerde aandacht.

Lees verder op: Doelen stellen